Good Travel och Livslust startar volontärsamarbete i Lettland

By September 10, 2013Nyheter

Stiftelsen Livslust och Good Travel ett unikt samarbete för att förbättra situationen för ungdomar i vårt grannland Lettland. Genom Good Travel kommer volontärer till Livslusts skola och ger ungdomar möjlighet till en ljusare framtid.

Stiftelsen Livslust förändrar framtiden för ungdomar som har det svårt i Lettland. Alkoholmissbruk, fattigdom eller avsaknad av föräldrar har gett barnen en svår start och dåliga förutsättningar att klara sig i livet. Kriminalitet och prostitution kan vara enda alternativet. Genom Livslusts yrkesskola i Aizupe får ungdomarna inte bara en praktiskt användbar utbildning utan även en trygghet och social gemenskap de så väl behöver. Stiftelsen fortsätter följa ungdomarna och vet att över 80 procent klarar sig bra efter examen.

– Jag ser verkligen fram emot att Livslust-eleverna får möjlighet att umgås med vuxna volontärer som vill ge av sin tid och erfarenheter åt dessa utsatta ungdomar, säger Annika Egervall Generalsekreterare på Livslust

Volontärerna i Lettland bidrar på flera sätt. De blir en viktig del i ungdomarnas sociala rehabilitering genom att de får umgås med vuxna människor utöver de anställda på skolan. Eleverna får öva sina språkkunskaper i engelska, som är en förutsättning för deras framtida yrkesliv. Dessutom får skolan hjälp med underhållsarbete av byggnader och trädgårdsarbete vilket innebär lägre utgifter. De pengarna kan istället gå till exempel engelskautbildning.

– Det känns fint att kunna erbjuda ett så givande volontärprojekt i ett land som ligger så nära oss, säger Anna Korsvik, vd på Good Travel.

På det här projektet kan man dessutom stanna en kortare tid så att även den som bara hinner resa en vecka ändå kan göra en betydelsefull insats.

– Good Travel är ett seriöst bolag med många fina och intressanta projekt. Vi är glada över att få vara en del av deras erbjudanden säger Annika Egervall Generalsekreterare på Livslust.

 

Vid frågor kontakta

Anna Korsvik

anna.korvik@goodtravel.se

Direkt: 073-5367581

 

 

Translate »