Simon har samlat sina intryck från Borneo

By April 18, 2013Reseberättelser
[wptabcontent] “Det här är långt ifrån bara en vanlig semesterresa till ett avlägset tropiskt resmål, det är något mycket större än så.”

I annonser för WWF har man någon gång sett en bild på en orangutang och vet att det är en röd, stor utrotningshotad apa. Borneo är i sin tur en mycket avlägsen ö som har ett väldigt starkt naturromantiskt skimmer kring sig och man har kanske sett fantastiska filmklipp därifrån. Mer relation än så har man kanske inte till varken apan eller ön, men med detta projekt förvandlas skimret till verklighet.

Du kommer inte bara träffa orangutanger öga mot öga utan även mata dem och tänka ut aktiviteter åt dem. Därefter kommer du föras rakt in i hjärtat av Borneos regnskog och se kolossalt mycket på kort tid, mer än det går att ta till sig under tiden man är där. Du kommer också bidra till att rädda naturen och dess hotade arter genom återplantering av skog och underhåll av tidigare planteringar.Reseberättelse_volontärresor_borneo_simon2

När du kommer hem kommer du därför inte bara ha sett den där avlägsna världskända ön utan till och med ha bidragit till att rädda det som gör den känd! Det här är långt ifrån bara en vanlig semesterresa till ett avlägset tropiskt resmål, det är något mycket större än så. Du är inte en åskådare, utan en del av lösningen på ett stort problem. Du kanske är en liten del, men du gör skillnad!”

/Simon

Translate »