Genom att läsa våra tidigare volontärers reseberättelser så får du en ganska bra bild om hur det faktiskt är att vara volontär. Våra reseberättelser hittar du här.

Så här säger några av våra tidigare volontärer.

”Tusen tack för att ni driver en så innehållsrik och fantastik organisation, det är bland det bästa jag gjort i hela mitt liv.”

– Madde Bergman, 48 år, volontär på vårdprojektet i Zambia

”Vill tacka er så mycket för all hjälp innan avresa, och för att ni rekommenderade mig att åka på det här projektet. Denna resa är det bästa jag gjort i mitt liv. Trodde aldrig det skulle ge mig så mycket som det gjorde. Jag ska utan tvekan göra fler volontärresor i framtiden.”

– Helena Kaloudi, 22 år, volontär i Borneo

”Projektet översteg mina förväntningar, en av de häftigaste upplevelserna i mitt liv. Istället för att lägga pengar på att ligga och steka på playan ta modet och åk till Sydafrika för att se ”The Big 5” och bättra på brännan på köpet. En upplevelse som du sent kommer att glömma.”

– Johannes Larsson, 18 år, volontär på safari och datainsamlingsprojektet i Sydafrika

”Jag upplever att jag bidrog, även om jag gärna hade varit kvar ett par veckor till. Det enda jag skulle vilja ändra på i efterhand är att jag skulle ha bokat 4 veckor istället för 2.”

– Olof Isestedt, 37 år, volontär i Kapstaden,

”En helt underbar resa till Rumänien. Jag ar såååå nöjd med att ha mött alla de fantastiska människor som arbetar på plats där nere. Tillsammans med dem och att få vara en del i gemensamheten tillsammans med barnen har gjort att jag fått uppleva deras glädje, vilket var mycket givande.”

-Ethel Lund, 66 år, volontär i Rumänien

”Allt är helt fantastiskt. Simmade men sex st valhajar igår, det var helt otroligt! Jätte skönt gäng här och jag är jätte nöjd med välkomnandet, personalen mm”

– Eva Söderström, 21 år, volontär på dyk och snorklingsprojektet i Mocambique

”Allt här är helt fantastiskt! Volontärlivet passar mig utmärkt och alla som jobbar här och de andra volontärerna är super trevliga! Vi har så kul tillsammans! Man har verkligen fått vänner här, kanske för livet. Är så otroligt glad att jag gjorde detta! Bland det bästa jag varit med om i mitt liv!”

– Julia Byström, 20 år, volontär i Kapstaden,

”Jag hade en underbar tid i St Lucia! Helt klart bland det bästa jag gjort och något jag alltid kommer minnas med glädje. Känns konstigt att vara hemma igen, här är allt precis som vanligt. Känns lite som jag vaknat upp ur en dröm.”

– Matilda Johannson, 21 år, volontär i St Lucia

”Jag hade två helt fantastiska veckor i Ghana och det var mot min vilja jag satte mig på planet tillbaka till Sverige. Så jag är helt säker på att jag vill volontärarbeta igen”

– Anna Walldorf, 19 år, volontär i Ghana.

”Då det pågick mycket tjuvjakt på noshörningar i området fick vi patrullera flera gånger och känna att vi verkligen bidrog till en bättre värld.”

-Astrid Bergentz, 19 år, volontär på safari och datainsamlingsprojektet i Sydafrika

”Det hela har varit en fantastisk upplevelse, innehållsrik, spännande och lärorik på alla sätt.”

– Laila, 66år, volontär i Peru

”Nu är min ungdomsdröm slutförd och jag återkommit till svensk jord efter 8 veckor i det fantastiska Himachal Pradesh i norra Indien. En fantastisk resa..”

– Britt-Louise, 67år, volontär i Indien

”Vi har båda rest mycket under drygt 20 år, men detta var en av våra allra bästa resor.”

– Svante, 57år och Ann-Marie, 50år, volontärer på Borneo

”Ett fantastiskt sätt att uppleva Indien, med fascinerande platser, nya tankesätt, färger och kontraster, resan är en kultursightseeing som uppfyllde alla mina förväntningar.”

– Helena, 21år, volontär i Indien

 ”Fler människor borde ta tid ur sin vardag och göra en volontärresa, det öppnar dina sinnen som inget annat jag någonsin upplevt tidigare.”

– Helvi, 30år, volontär i St Lucia och på safari och datainsamlingsprojektet