Ny undersökning: Vem åker som volontär?

By April 19, 2013Nyheter

Allt fler har upptäckt möjligheten att resa som volontärer, i och med det sätts också gamla föreställningar ur spel. Det är nämligen inte bara unga tjejer som väljer att resa som volontärer. 1 av 4 av Good Travels volontärer är över 40 år och 1 av 4 är män.

När det talas om volontärresor så talar man ofta om unga tjejer i åldern 19-25 år som reser iväg för att arbeta som volontärer i jordens alla hörn. Fortfarande är majoriteten av de som åker just unga tjejer men vi ser en tydlig trend att även äldre, alltså personer över 40 år åker som volontärer. Hos Good Travel är 11 procent över 55 år.

Britt-Louise, 66 år, åker i dagarna till Sydafrika på sin andra volontärresa.

– Det är en ungdomsdröm som blir sann. Innan min första volontärresa till Indien så var jag nervös för min ålder men insåg snabbt att den bara var en siffra.

Britt-Louise är i gott sällskap hela 7 procent av Good Travels resenärer är över 66 år.

Ytterligare ett trend brott är att fler killar och män fått upp ögonen för volontärresor.

Trendbrottet kanske beror på att det tidigare mest var projekt som riktade sig till tjejer då man reste och jobbade på daghem och inom vården, vilket är kvinnodominerade intresseområden. Nu finns det fler projekt där man kan lära ut idrott, hjälpa till på byggprojekt eller arbeta med djur och natur, säger Paul Anderlind, VD på Good Travel.

Hos Good Travel är 25 procent av alla resenärer män.

Haval, 19, reste som volontär till ett datainsamlingsprojekt i den Sydafrikanska bushen.

– Jag hittade mig själv lite där borta, hittade nya intressen som jag inte visste att jag hade. Jag kan bara rekommendera detta starkt.

Martin, 22, förbereder sig i detta nu för sin första volontärresa till Ghana där han kommer att undervisa engelska.

– Jag gör det för att jag vill kunna göra en liten skillnad, om inte annat. Dessutom hoppas jag att jag kommer få perspektiv på livet efter dessa 12 veckor.

Vill du komma i kontakt med någon av våra volontärer?

Kontakta: Anna Korsvik

E-post: anna.korsvik@goodtravel.se

Telefon: 08- 502 552 90

 

Translate »