Fotoresa till det vilda Sydafrika med prisbelönte naturfotografen Magnus Nyman

By April 24, 2014Nyheter

Good Travel var 2013 först i Sverige med att erbjuda en kombinerad foto- och volontärresa och nu har vi gjort förra årets resa till Sydafrika ännu bättre. I år leds resan av Magnus Nyman, prisbelönt naturfotograf och medlem i föreningen Naturfotograferna.

– Förra årets resa var en succé både för deltagarna och för projektet. Det är en unik resa där din hobby kan göra nytta. Samtidigt får du en otrolig upplevelse i ett reservat som turister normalt inte har tillträde till, säger Anna Korsvik VD på Good Travel.

Resan går till Greater Makalali Private Game Reserve som ligger bara ett stenkast från den världsberömda Krugerparken med de imponerande Drakensberg-bergen som fond. Med sina 26 000 hektar är Makalali ett av de största privata naturreservaten i Sydafrika med ett fantastiskt djurliv, inklusive ”The Big Five”. Under 13 dagar kommer deltagarna att leva, fotografera och volontärarbeta i den afrikanska bushen. Tillsammans med Magnus Nyman och kunniga lokala guider gör de safariturer och bush walks och spårar upp olika djur för att fotografera och samla in information om djurens beteende.

– På denna resa kommer vi att hålla ett lugnt tempo. Vi kommer inte att stressa från ett djur till ett annat utan lägger istället fokus på att få bra bilder på de djur vi ser. Vi kommer prata om kamerainställningar och komposition och diskutera bilder, deltagarnas bilder. Och om bilderna inte blev som vi ville den ena dagen – då har vi en ny chans att göra rätt nästa dag, säger naturfotografen Magnus Nyman som leder resan.

Denna fotoresa kommer att erbjuda fantastiska tillfällen att ta bilder på vilda djur i deras naturliga miljö. Några av deltagarnas bilder kommer att doneras till reservatets bilddatabank som används för att kunna identifiera enskilda djur. Deltagarna kan även donera bilder som kan användas i organisationens arbete med att sprida kunskap om naturvård, framförallt i lokala skolor. De deltagare som vill kan även hjälpa till med praktiskt underhåll i reservatet.

Datum för Fotoresan: 20 oktober – 1 november 2014.
Om Magnus Nyman:
Magnus är naturfotograf med bas i Östergötland och medlem i föreningen Naturfotograferna. Han vunnit andra pris i det prestigefyllda i BG Wildlife Photographer of the Year, arrangerad av BBC. Magnus har även publicerat fyra böcker. Han håller dessutom egna fotokurser i workshopformat och på denna resa kommer han bland annat att lära ut vad man bör tänka på när man ska fotografera vilda djur.

För mer information:

Karin Smedegård, reseansvarig, Good Travel: 073-536 75 81 e-post: karin.smedegard@goodtravel.se

Läs mer om resan här

 

Translate »