Först i Sverige med att kombinera volontärarbete med fotoresa

By June 25, 2013Nyheter

Good Travel och Eco Watch är först i Sverige med att erbjuda kombinationen av en volontärresa och en fotoresa. Det blir allt mer populärt bland svenskar att använda semesterresan till att förkovra sig i något specialintresse. Good Travel vill erbjuda möjligheten att kombinera ett genuint fotointresse med tillfället att göra en insats för djur och natur i Makalalireservatet i Sydafrika. Good Travels fotoresa är ett samarbete med Eco Watch och naturfotografen Christopher Wiken, som också leder resan.

– På våra volontärresor kan du få uppleva naturen på ett helt annat sätt än på andra resor, framförallt kommer du väldigt nära djuren. Många av våra volontärer är otroligt intresserade av fotografering och kommer hem med helt fantastiska bilder. Så när vår partner på plats i Sydafrika berättade att de ville upprätta en fotodatabas fick jag idén om att kombinera fotografering och volontärarbete, säger Anna Korsvik som är VD på Good Travel.

Fotoresan är ett samarbete mellan volontärresebyrån Good Travel och Eco Watch, som har viltskådningsexpeditioner som specialitet. Resan kommer att ledas av lokala projektledare och guider på plats samt av Christopher Wiken som är utbildad biolog, fotograf och vildmarksguide:

– Det känns väldigt inspirerande att vara med och leda denna resa där du genom ditt fotograferande kan vara med och göra en insats inom bevarandearbetet för hotade arter och natur. Nu kan dina bilder komma till verklig nytta!

Denna resa kommer att erbjuda fantastiska tillfällen att ta närbilder på djur i deras naturliga miljö under förhållanden som en vanlig safariturist sällan får en möjlighet till. Under den 13 dagar långa resan kommer deltagarna att leva och volontärarbeta i två olika reservat där de gör safariturer och spårar upp olika djur för att fotografera och samla in information om djurens beteende. Deltagarna kommer att vid flera tillfällen tillbringa närmare ett dygn i olika gömslen för att komma så nära djuren som möjligt utan att störa dem. Under resan kommer deltagarna också att utföra underhållsarbete i reservatet.

Några av de bilder som tas under resan blir grunden till en databas ska användas för att lättare kunna identifiera de olika individerna i reservatet. Bilderna kommer även att doneras till skolor i området där de kommer att användas som ett hjälpmedel när man lär ut djur- och naturvård.

För varje deltagare doneras även 500 kronor till The Rhino Trust, en lokal fond som drivs för att stoppa tjuvskyttet av noshörningar i området.

Läs mer om resan här

Translate »