Coor Service management skickar Årets Ledstjärna på volontärarbete

By April 19, 2013Nyheter

Att företag skänker pengar till välgörenhet är inget nytt. Coor Service Management ville göra något mer och beslöt att inte bara bidra med pengar utan rent konkret med egen arbetskraft.

I vår åker företagets första volontär iväg för att göra en insats för naturvården i Sydafrika.

Varje år utser Coor Service Management Årets Ledstjärna – ledstjärnan är en medarbetare och kollega som särskilt utmärkt sig under året. För att ge denna person särskild uppmärksamhet och göra utmärkelsen riktigt motiverande har Coor Service Management valt att ge Årets Ledstjärna en spännande uppgift. Nämligen att själv välja ett välgörande projekt att få ägna tid och kraft på att egenhändigt stödja. Under två veckors betald arbetstid får ledstjärnan resa ut i världen och göra en meningsfull konkret insats lokalt på plats.

När förslaget kom upp kändes det som ett steg i rätt riktning. Priset är bra av två skäl, dels för att det är ett oförglömligt minne för Cathrin själv och dels för att det stödjer våra hållbarhetsambitioner på bolaget säger Anders Asplund, HR-chef på Coor Service Management.

Under två arbetsveckor i mars kommer årets ledstjärna Catrin Olsen att jobba på ett projekt i Sydafrika och där bidra i vården av en nationalpark. Catrin kommer bland annat att samla in data till de forskningsprojekt som bedrivs på djuren men även arbeta med parkens underhåll. Inte minst bidrar volontärerna till att motverka tjuvjakt.

Tjuvjakten har ökat lavinartat under de senaste två åren och bedrivs nu av internationella ligor fullt utrustade med moderna vapen. Genom att patrullera området försvårar och förhindrar volontärerna tjuvjägarnas framfart, säger Anna Korsvik vd på Good Travel

Det ska bli otroligt spännande att åka till Afrika, och det känns bra att jag också får möjlighet att jobba i nationalparken – inte minst att få arbeta med vilda djur, säger Cathrin Olsen, konferensvärdinna på Coor Service Management.

Volontärresan arrangeras av Good Travel som har flera års erfarenheter av att sända företagsvolontärer såväl som privatpersoner till sina noga utvalda volontärprojekt världen över. Vårt uppdrag är att garantera att de lokala projekt vi samarbetar med håller hög kvalitet och visar konkreta resultat. Vi är noga med urvalet och utgår från ett antal parametrar där nyttan och meningsfullheten av projekten naturligtvis är det viktigaste. Hittills har alla våra företagskunder mycket nöjda och har sett ett stort engagemang hos medarbetarna, säger Anna Korsvik vd på Good Travel.

Vid frågor kontakta

Anna Korsvik

VD Good Travel

E-post: anna.korsvik@goodtravel.se

Telefon: 08-502 552 92

 

Translate »